m11

Hvis du arbejder for en institution, hvor du står for sikkerheden på stedet, så kan det være, at du skal kigge efter, om der er branddøre på stedet? Et sted uden branddøre kan nemlig være ganske farligt at være. I denne artikel kan du finde spørgsmål og svar om branddøre, så du også selv kan blive klogere på, hvordan det hele fungerer. 

brandmaend

Hvor længe holder en branddør tæt?

Det er forskelligt, hvor længe en branddør kan holde tæt, så det er ikke noget, man kan give et universelt svar på. De er dog for de meste klassificeret til at holde i henholdsvis 30, 60 eller 120 minutter. Det kan lyde som kort tid, men hvis man tænker på, hvor hurtigt det kan gå, når ild begynder at sprede sig, så virker det pludselig som ret lang tid. 

Hvordan hjælper en branddør med beskyttelse? 

Branddøre hjælper mod brand, fordi de fungerer som en slags barriere, hvor branden ikke kan slippe igennem. Det kan som sagt gå enormt hurtigt med ild, og det kan sprede sig på nærmest ingen tid. Derfor er det smart, at man kan spærre ilden inde i noget tid. Det gør det også nemmere at få kontrol over ilden og få den slukket.

Hvor meget skal man gøre plads til en branddør?

Det er igen ikke muligt at sige, hvor meget plads der skal være omkring branddøre sådan helt fast. Det er klart, at det skal være sådan, at det er muligt at komme ud af den, så der er ikke noget, der må spærre for den. Der kan være forskellige krav i forhold til stedet. Det kan også afhænge af situationen. Men der kan være regler, som man skal være obs på. 

brandslukker

Kan alle steder få branddøre?

Alle steder kan få branddøre, da det er muligt at få dem fremstillet på mål. Det gør, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at få en branddør. Der kan være noget med reglerne, men det er for det meste noget, som du kan få hjælp til gennem dem, der kommer og monterer døren for dig. Det er naturligvis vigtigt, at du finder et reelt sted, der har styr på det, de laver. Når det kommer til sikkerhed, så kan man næsten ikke være sikker nok. Det er langt bedre, at man har branddøre, som der aldrig kommer i brug, end at man får brug for dem, uden at de er der.