m11

Jesus, den gamle tømrer, var fuld at vise ord og noble gerninger. Levede han i dag ville han med garanti guide mange byggeprojekter på rette vej. Nogle af byggeprojekterne kunne også trænge til en velsignelse. 

Hvis du vil undslippe at blive bedømt af gud, om du skal i himmerige eller skærsilden, vil du gøre klogt i at rådføre med en ekspert, inden dit næste byggeprojekt. 

Ingen byggeprojekter er ens. Men alle byggeprojekter følger stramme regler for, hvordan arbejdet skal udføres, så det kommer de delagtiggørende mest til gavn. 

tømrer

Rådgivning af eksperter

Inden I begynder at banke huset op, slå vægge ned eller lægge de første brædder til terrassen, skal I rådføre med en professionel. Byggeprojektet kræver et overblik den almene gør det selv-dansker ikke altid har. 

Det kunne være ved art-tek.dk, hvor plantegninger, materialer og arbejdshensyn gennemgås til alles fortjeneste. I får et sikkert byggeprojekt, hvor alle deltager undslipper frygten for at på teglstykker eller brædder i ansigtet. Og Art-tek får lov til at benytte deres ekspertise til at hjælpe almene danskere i deres byggeprojekter. 

Selv det mest øvede gør det selv-mand eller –dame skal have hjælp til større projekter. Du har selv isoleret sommerhuset, sat vinduer i og bygget en hems derhjemme – bravo – men rådfør stadig med en professionel. 

Den overmodige byggeansvarlige koster i dyre domme, når slutresultatet enten er bygget forkert, for ring eller til fare for personerne i huset. Derfor skal den overmodige attitude helst pakkes sammen og fornuftens stemme guide byggeprojektet den rette vej. 

gør_det_selv

Kend dine grænser og undgå skader

Første råd din rådgiver vil give dig, hvad angår sikkerheden, er – kend dine grænser. Ingen skal lide overlast, fordi I mangler en terrasse til at nyde aftens sidste stråler. Ingen skal træffe overmodige og vilde beslutninger, hvor du kravler ud ad vinduet for lige at bore den sidste skrue ordentlig på plads. 

Vi ved alle sammen, hvor galt det kan gå – hvorfor så teste skæbnen. Byggeprojektet er aldrig vigtigere og større end dit eget liv, medmindre du er i færd med at bygge en pyramide i baghaven – så kan det diskuteres. 

Sikkerheden skal derfor være i absolut top. Der skal bestilles stillads hjem til projekter på 1. sals udendørs facade. Der skal bestilles handsker, mundbind, skærme og andet, så lunger, øjne og hænder slipper for eventuelle uheld og skader. 

Ofte kender gør det selv-mand eller –damen godt alle disse imperativer for det sikre byggeprojekt, af mærkværdige årsager vælger de blot at tilsidesætte dem.