m11

Det er uden tvivl spændende at skulle gennemgå en renovering – især hvis man bor i et gammelt og slidt hus, som trænger til en kærlig hånd. En renovering er for mange et større projekt, og der er derfor mange ting, du skal overveje både før, under og efter renoveringen. Det er eksempelvis vigtigt, at du overvejer din investering grundigt og har godt styr på alle dine byggetilladelser. Vil du vide mere om, hvad du skal huske, når du skal renovere din bolig? Klik her og find meget mere information.

Overvej din investering grundigt

Når du skal foretage en større renovering af din bolig, er det først og fremmest vigtigt, at du overvejer din investering grundigt. Dette skal foregå relativt lang tid inden, at du påbegynder renoveringen. Måske er du ikke klar over det, men en renovering kan hurtigt gribe om sig, og komme til at koste meget mere, end først tænkt og planlagt. Derfor er det vigtigt, at du inden påbegyndelsen overvejer, om det er en investering værd. Der kan være flere forskellige grunde til, at investeringen er en dårlig ide.

Vælg dine materialer med omhu

En anden ting du skal huske, når du renoverer en bolig, er at vælge alle dine materialer med omhu. Dette er især vigtigt for dit budget. Nogle materialer er langt dyrere end andre, og har du et stramt budget, og en stram investering, kan det ofte være en fordel at vælge de billige materialer fremfor de dyre. For at begrænse omkostningerne for renoveringen vælger mange at blande dyre og billige materialer. Dette sparer dig ikke kun penge, men kan også være en fin måde at inkorporere forskellige elementer i forskellig kvalitet. Det er helt op til dig, hvilke materialer du vælger til din renovering.

Hav styr på dine byggetilladelser

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det absolut vigtigt, at du har godt styr på dine forskellige byggetilladelser. Renoverer du udelukkende boligen indvendigt, behøver du som udgangspunkt ikke søge om nogle former for byggetilladelser. Skal du dog renovere og bygge udvendigt, skal du altid huske at søge om byggetilladelse på grunden. En udvendig renovering kan eksempelvis være en ekstra etage på dit hus eller generel udvidelse på grunden. Skal du desuden skiftes tagbelægning, skal du være opmærksom på de stramme krav om efterisolering. Er du i tvivl om, hvad du skal have byggetilladelser til? Så kontakt en fagmand og få svar på alle dine spørgsmål.