m11

Du tænker nok, at det kun er kommunen, der har brug for at lægge asfalt på veje og stræder, og langt de fleste har selvfølgelig heller ikke brug for asfaltering på deres private grund, men for dig, der har en landbrugsejendom eller måske en grundejerforening, kan asfaltering være en god løsning. Det kan også være du har brug for at få lagt asfalt på din private grund, hvis du for eksempel har en privat vej, der fører op til dit hus, som kommunen ikke har ansvar for, eller et andet projekt, der kræver asfaltering. Lige meget hvad vil colas hjælpe dig med dit projekt. Læs her og find ud af, hvad du kan bruge asfalt til på din private grund.

Asfaltering på landbrugsejendomme

På en landbrugsejendom er der mange gode grunde til at få lagt asfalt. Et landbrug er først og fremmest en produktion, og store lastbiler og traktorer skal kører til og fra din landejendom, det er derfor vigtigt at have gode, solide veje, så alt går som smurt. Men det er ikke kun veje, du kan bruge asfalt til på din landbrugsejendom. Den bedste måde at beskytte og forsegle din ensilagesilo er for eksempel ved at bruge asfalt. Her anvendes en særlig form for asfalt, der er beregnet til belægning i bunden af ensilagesiloer og møddinger. Denne asfalt bliver ikke påvirket af husdyrgødning og ensilage og er derfor oplagt at bruge. Du kan altid få mere rådgivning og finde ud af, hvordan asfaltering kan være en løsning for dig.

vej

Legepladser og parkeringspladser i grundejerforeninger

I grundejerforeningen er der også opgaver asfalten kan løse, både store og små. Det kan være alt fra veje til stier og legepladser. Din grundejerforening har selvfølgelig også brug for en parkeringsplads til dine lejeres mange biler. Her vil det blandt andet være tilrådeligt at bruge permeabel asfalt, som er en særlig form for asfalt, hvor regnvandet kan trænge igennem asfalten og derfor gøre vejen mere sikker at køre på. Alt det kan du få hjælp og rådgivning til.  Du kan også få hjælp til at vedligeholde den asfaltering, der allerede er. Der vil utvivlsomt komme huller og bump med tiden, og det skal repareres så hurtigt som muligt, ellers vil skaderne blive værre og det kan hurtigt løbe op i mange penge.

Små og sjove projekter

Som privatkunde er det helt op til dig, hvad du vil bruge asfalt til. Det kan være, du er i gang med et gør-det-selv-projekt på din grund, hvor du skal bruge noget asfaltering. Colas har for eksempel lavet asfaltering til et kunstprojekt. Det er altså kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad asfalt kan bruges til.