m11

Skal du have et nyt tag inden for den nærmeste fremtid, så er det en god idé at gå i gang med at finde muligheder og tilbud i god tid. Der findes nemlig flere ting du kan gøre, hvis du skal have nyt tag før at økonomien er helt så god til det.

Kend til dine muligheder og hvad dine muligheder kan gøre for dig

Det er en dyr omgang at skulle have et nyt tag. De fleste ved at det er den udgift som en boligejer frygter allermest og når der købes nyt hus er det derfor også særligt taget og konstruktionen der får en god besigtigelse før der vurderes om der skal tages højde for det i købsprisen eller ej.

Der findes mange forskellige typer tage. Der er de klassiske tegl og der er også eternittag samt ståltag. Det er forskelligt hvilket look man ønsker at gå efter. Det kan sagtens tænkes at du har købt et hus med en type tag, som du ikke synes du vil gå videre med og så er der heldigvis nogle ekstra muligheder til dig, hvis det er sådan en situation du står i.

Der findes nemlig forskellige muligheder alt efter om der er undertag eller ej. Der findes også løsninger, hvis du skal spare penge, hvor du ikke bare kan spare pengene på at købe et billigere tag, men du kan også spare penge på områder som f.eks. nedrivning og bortskaffelse af tidligere tag.

Stål- eller eternittag kan for mange være det perfekte valg

Hvis du vil spare penge på både materialet af det nye tag og undgå at skulle betale for at få revet det tidligere tag ned først, så kan det være at du bør overveje Decra som er et flot ståltag som kan passe ind både til det moderne men også det klassiske hjem.

Taget Decra har ikke brug for at der først bliver fjernet et tidligere tag og kan i realiteten bare lægges ovenpå det gamle. Det gør det meget billigere for dig, for det er bl.a. noget af det man som boligejer skal betale for og som er en ærgerlig ting at betale for, fordi det ikke er nogen særlig glæde efterfølgende.

Ingen asbest i de nye eternitplader

Der er også andre muligheder for at et billigt tag og det er bl.a. at vælge et eternittag. Når der nævnes eternit, kan det for nogle være en torn i ørerne, fordi der har været så meget fokus på asbest i de gamle eternittage og det har kostet boligejere rigtig mange penge at få bortskaffet fordi der er særlige regler for bortskaffelsen af dette.

Den dag i dag har man heldigvis fundet ud af at lave eternittagplader uden at bruge asbest og det har udover tagpap vist sig at være en af de mest oplagte tage at vælge, når man skal finde det billigste af det billigste. Det betyder ikke at du skal acceptere at dit tag ikke er tætnet eller sådan noget. Nej, du har et fint tag når du har valgt et eternittag.

Levetiden kan forlænges på tag ligesom ved madvarer

Et eternittag siges at holde i 10-15 år i det danske klima. Det er ikke så længe som når man arbejder med keramiske teglsten og lignende, men det er lidt som med madvarer hvor der står mindst holdbar på og i mange tilfælde kan det holde sig ekstra længe.

Ligesom at du kan fryse madvarer ned for at kunne få gavn af det over en længere periode, således kan du også vælge at behandle dit eternittag og få flere år ud af det. Mange har haft stor glæde af at male deres eternittag, for det giver lige nogle ekstra års levetid og er meget billigere end udskiftning af selve taget.