m11

Hvis du nogensinde har prøvet at ende ud for et akut håndværkerproblem, hvor du nødsaget ringet til en elektriker, låsesmed eller VVS’er. Hvis det er tilfældet, så er du også måske efterfølgende blevet chokeret over den høje regning, på udrykningen. I denne artikel vil vi forklare hvad det er det koster og hvorfor det koster så meget at bestille et akut vagtudkald indenfor håndværkerbranchen.

Hvad er et akut vagtudkald?

Et vagtudkald er når der sker en akut skade hvor du akut bestiller hjælp af en håndværker, det kan f.eks. være.

  • En tømrer
  • En låsesmed
  • En elektriker
  • En VVS’er
  • En gravemand
  • En glarmester

Når skaden er akut, så bliver håndværkeren nødt til at stoppe alle sine aktuelle planer og rykke ud til dig. Vagtudkald kan også bestilles i dagtimerne selvom at de er mange der forener et vagtudkald med arbejde der udføres efter arbejdstid.

Hvad er det der koster mht. til et akut vagtudkald?

Når en håndværkervirksomhed tilbyder vagttelefon, er de som regel nødsaget til at betale den medarbejder der har vagten et gebyr på minimum 20 kr. i timen enligt overenskomst. Dette gebyr (løn) betaler virksomheden til sin medarbejder uanset om vagttelefonen ringer eller hvis den ikke gør.

Vagtudkald priser

Regne med at håndværker virksomhed betaler 20kr x 730 timer = 14 600 kr. om måneden for at kunne tilbyde døgnvagt. Udover denne omkostning så skal medarbejderen selvfølgelig have ekstra løn + tillæg for ekstra arbejde, når telefonen vel ringer. Alle disse udgifter skal dækkes af nogen, og det bliver naturligvis dig som kunde.

Hvad koster et akut vagtudkald

Hvad et akut vagtudkald koster afhænger flere forskellige faktorer, hvor skaden er, hvor nemt der er for håndværkeren at komme til, hvor lang tid det tager at reparere skaden osv. Det plejer at være lidt billigere at bestille en låsesmed hvis du har smækket dig selv ude, da det som regel ikke tager så langt tid at åbne en lås og der er mange som smækker sig ude hver dag, så en låsesmed kan f.eks. tillade sig at være lidt billigere end f.eks. en elektriker med døgnvagt. En fejlsøgning af strøm plejer at være mere omfattende og nogle gange kan de tage flere timer at reparere en el fejl f.eks. hvis der et kabel som ligger i jorden som er i stykker f.eks.

En låsesmed koster fra 800 kr i dagtimerne imens en elektriker koster fra 2200 kr i dagtimerne og opad i Storkøbenhavn.