Det har længe været diskuteret, hvorvidt den økologiske livsstil har nogen egentlig betydning for helbredet. Nu er det afgjort; økologi styrker både helbredet og skønheden. Men i hvor stor grad? Læs med herunder, og bliv klogere på hvorfor du bør overveje at skifte til økologi, hvis du ikke allerede har gjort
Kød, mælk og æg, der stammer fra konventionelt landbrug, er ikke noget, man bør spise. I hvert fald ikke hvis man vælger at tro på et omfattende forskningsstudie foretaget af Newcastle University. Her bliver det nemlig bevist, at økologisk kød indeholder op til 50% flere omega-3 fedtstyrer. Det samme gælder mælk. De 50% ekstra skal ses i forhold til kød og mælk, der er produceret af konventionelt landbrug, der altså ikke er økologisk.
Der er flere næringsstoffer i økologi — og det er noget, vi danskere burde tage seriøst. For undersøgelser har nemlig vist, at vi får alt for få omega-3 fedtsyrer i vores daglige kost. Det siger en af forskerne bag studiet, Chris Seal, der er professor i humanernæring. Han påpeger, at et højere indtag af omega-3 fedtsyrer leder til reduktion i forhold til tilfælde af hjerte-kar-sygdomme, forbedret neurologisk udvikling samt et styrket immunforsvar. Noget, der ville gavne os i Danmark, som endnu ikke er blevet helt bidt af øko-bølgen.
Vores kost er nemlig — ligesom megen anden kost i Vesteuropa — kendetegnet ved at have for lavt indhold af førnævnte fedtsyrer. Derfor anbefales det, at vi fordobler vores indtag. Noget, der kan være svært, hvis man ikke ændrer kostvaner. Og her er økologi et godt alternativ med sit øgede indhold af omega-3 fedtsyrer.
Vi er ikke langt fra et økologisk gennembrud i Danmark
Selvom vi halter en smule efter, når det kommer til at købe økologi, så tyder noget på, at vi er på vej den rette vej.Flere supermarkeder dropper buræg, og generelt popper flere og flere bæredygtige madfestivaler rundt omkring i landet. Et eksempel herpå er den odenseanske fødevarefestival SPIS!, der byder på økologiske, lokale råvarer samt andre bæredygtige produkter.
Derudover ser vi en stigende tendens ift. den grønne omstilling i dansk erhvervsliv. Flere virksomheder brander sig selv som værende grønne og støtter forskellige, økologiske og bæredygtige aktiviteter — eksempelvis Den Cyklende Låsesmed, der opererer i København, der har valgt at skrotte firmabilen til fordel for cyklen, et af Danmarks grønne varemærker.
Tendensen er stigende, og det er kun et spørgsmål om tid, før andre virksomheder følger trop.
Ingen svar