m11

Skal du i gang med et projekt i hjemmet, så er du højst sandsynligt en rigtig gør-det-selv mand. Det er altid hyggeligt at gå og rode med et projekt i hjemmet, som man efterfølgende kan kigge på og tænke: ”Det har jeg selv lavet, det der”. Det er en rar følelse af tilfredshed at kunne kigge på sit eget projekt, som man har arbejdet hårdt for at gøre færdigt og vide, at det nu er færdigt.

Er den en gør-det-selv man , der mangler lidt inspiration til, hvad dit næste projekt skal være, så skal du ikke være bekymret. Der findes et hav af forskellige spændende ting, man kan give sig i kast med at bygge, og så er det ofte ret simpelt og billigt. Det behøves altså ikke at koste en formue for at lave et fedt og originalt projekt.

Dette kan eksempelvis være dine egne møbler, som du kan bruge hver dag sammen med familien og blive mindet om, at du selv har lavet det. Møbler er også noget, der holder i lang tid, og så kan du ved selv at lave dem være med til at sætte dit helt eget præg på hjemmets design.

Byg dit eget plankebord

byg dit eget bord

En af de ting, du kan give dig i kast med, hvis du mangler inspiration til dit næste projekt, er et plankebord. Et plankebord er råt og rustik og passer ind i de fleste skandinaviske hjem. Derudover er det et råt materiale, man arbejder med, der bare gør det hele lidt federe. Et spisebord er noget, der fylder meget i stuen eller køkkenalrummet, og derfor bør man gøre så meget ud af det, som muligt. Du bør altså ikke gå på kompromis med dit drømme spisebord, og derfor skal du da helt bestemt bygge det selv, hvis du har mod på det.

Til et plankebord skal du selvfølgelig bruge nogle forskellige materialer. Dette er først og fremmest træplankerne. Derudover skal du også bruge værktøjer som en rundsav og en hobbykniv, så du kan skære til. Du skal også bruge bordpladeolie og en pensel, så du kan male det på. Det er meget vigtigt, at plankebordet får den rette behandling, så det holder sin kvalitet i lang tid.

Derudover skal du selvfølgelig også brug bordben. Her kan du være kreativ og vælge de helt specielle bordben, der passer til resten af rummets design. Det er jo en af de skønne dele ved at bygge tingene selv. Det er også vigtigt, at du får slebet bordet efterfølgende med sandpapir.

Som en sidste ting skal du selvfølgelig også bruge det helt basale som en boremaskine til at skrue det sammen med og beskyttelsesbriller. Så er du gør-det-selv man, så er det bare at komme i gang med et ægte gør-det-selv plankebord.

 


Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.