Blog

Guide til opmåling og montering af yderdøre

Guide til opmåling og montering af yderdøre

Hvis du skal have skiftet dine yderdøre, kan du spare mange penge ved selv at opmåle og efterfølgende montere de nye døre. Det er ikke et projekt, der kræver stor håndværkererfaring eller en masse avanceret værktøj, så der er ingen grund til at lade sig afskrække. Du skal blot følge denne guide og glæde dig til at komme godt i mål med dit projekt.

Disse redskaber skal du bruge til opmåling af yderdøre

Indledningsvis skal det nævnes, at de redskaber, som du skal bruge til opmåling af yderdøre, sikkert allerede ligger i en af dine skuffer. Det drejer sig nemlig som noget så simpelt som:

  • En blyant eller en kuglepen.
  • Et stykke papir til at notere på.
  • Et målebånd eller en tommestok.

Når du har fundet disse redskaber frem, er du klar til at foretage opmålingen. Denne del af projektet skal foretages så præcist som muligt, da en korrekt opmåling er alfa og omega, når man udskifter yderdøre.

Sådan opmåler du til yderdøre

Når du skal måle op til nye yderdøre, skal du måle hulmålet. Det vil sige det udvendige mål på dørhullet i muren. Du skal måle bredde og højde fra mursten til mursten. Du bør måle forskellige steder på hullet, så du kan tage højde for eventuelle uregelmæssigheder i murværket.

Når opmålingen er færdig, skal du trække 2-2,5 cm fra i både bredde og højde, så der bliver medregnet plads til isolering rundt om døren.

Med opmålingen på plads kan du bestille dine nye døre hjem i de ønskede mål. Når dørene er leveret, kan du gå i gang med sidste del af projektet – nemlig montering af de nye yderdøre.

Disse værktøjer skal du bruge til montering af yderdøre

Inden du går i gang med selve monteringen, skal du have fundet følgende værktøjer og materialer frem:

  • Boremaskine med murbor.
  • Hammer og søm.
  • Målebånd.
  • Trækiler.

Hvis du ikke har alle værktøjer liggende, kan du måske låne af en nabo eller et familiemedlem. Det kan også være en hjælp for dig at have en kammerat ved din side, så I er to til at klare monteringen. Det er dog vigtigt at understrege, at du sagtens kan montere en dør på egen hånd.

Sådan monterer du dine nye yderdøre

Inden du kan isætte den nye dør, skal du montere dørkarmen. For at sikre at karmen er i vater, skal du starte med at klodse karmen op med kiler. Med karmen grundigt sat på plads skal du forbore i muren, så karmskruer er lettere at skrue i. Du skruer herefter karmens hængselsside i muren, hvorefter døren kan monteres på karmen. Det kan være en stor hjælp for dig, hvis du har en assistent til at hjælpe med at montere døren korrekt. Når døren er påsat karmen, skal du skrue låseside fast.

Inden du kan begynde at justere døren helt på plads, skal du sørge for at have den rette afstand i siderne. Når døren er færdigmonteret, skal du påfylde isoleringsmateriale hele vejen rundt om vejen, hvorefter du kan fuge. Allersidste del af montering er at påsætte dørhåndtag og lås.

Du er nu ved vejs ende af projektet og kan glæde dig over det endelige resultat, som du vil have gavn og fornøjelse af mange år frem i tiden.

 

Hundefrakke til din firbenede ven

Hundefrakke til din firbenede ven

Vejret og årstiderne kræver, at vi skal tage hensyn til flere praktiske og overvejende ændringer i vores hverdag – vi genkender det alle sammen, både når det kommer til, blandt mange ting, hus og have, daglige gøremål og vores påklædning. Og netop sidstnævnte har en særlig relevans, ikke blot for mennesket, men også for vores firbenede venner.

Hunde kan godt fryse

Har du hund og selskab af en firbenet følgesvend? Hvis det er tilfældet, er du højst sandsynligt bevidst om at din trofaste følger, følger dig rundt omkring i alt slags vejr uden det store postyr. Men akkurat ligesom at vi mennesker klæder os på efter vejret, skal vi ligeledes tænke på vores elskede hunde og deres behov.

Til trods for at hunde har pels, nogens længere, tættere og tykkere end andre hundes, kan de nemt ende med at mærke kulden og fryse i den danske blæst – eller helt modsat, blive påvirket af de høje temperaturer på en af de varmere sommerdage. Derfor er det vigtigt at kunne klæde dem på til en god hverdag på trods af vejret.

En investering i en glad hund

Hundefrakker er et væsentligt og relevant tilbehør til vores hund, som de fleste måske har en tendens til at overse nødvendigheden af. Men så er det måske nu, at tiden er inde til at investere i, ikke blot en hundefrakke, men i en glad hund.

Den rette investering kan skabe de rigtige rammer for en praktisk og hensigtsmæssig hverdag. Måske genkender du tanken fra din egen hverdag. Har du nogensinde sat med tankerne omkring, hvilken varmekilde der er bedst for dit hus at investere i?

Hvilke møbler og materialer der holder bedst i længden, og er af den bedste kvalitet, eller hvilken vinterjakke der kan holde dig varm vinter efter vinter? Samtidigt er en investering i en hundefrakke netop en langsigtet glæde for din firbenede ven, som skaber bedre forhold og glæde for hunden året rundt, år efter år.

En god hundefrakke skaber gode vilkår for din hund

En hundefrakke har stor betydning og er en reel nødvendighed for din firbenede ven – uanset pels eller race. Men det kan være svært at danne sig et overblik, over hvilken hundefrakke der netop passer til din hund og dens betingelser.

En hundefrakke kommer i mange størrelser og støbninger, specielt designet til at efterleve netop din hunds behov, alt efter om det har brug for varme og beskyttelse i de køligere samt våde måneder, eller om den kræver at blive kølet ned i de varmere tider. Én ting er i hvert fald sikkert – en god hundefrakke skaber gode vilkår for din hund.

Start i dag. Klæd din hund godt på til et godt hundeliv – læs mere om hundefrakker her og find den perfekte hundefrakke til din hund og din hunds behov.

 

Vigtigt arbejde at gøre for et holdbart hus

Vigtigt arbejde at gøre for et holdbart hus

Der er mange ting der er vigtige at huske, for at du kan holde din bolig i god stand i mange år. Der er mange ting at gøre for at sikre en god holdbarhed af sin bolig, fra små ting, der ikke koster en krone, til større handlinger, der kan koste mange penge, der dog er det værd i længden.

Sørg for at have en god forsikring

Noget af det vigtigste du kan have er en forsikring, der dækker såkaldte forsikringsskader – det kunne være et sprunget vandrør eller et træ der er væltet ned i dit tag under voldsomt vejr. Hvis du ikke har en forsikring, kan dækker den slags skader, når uheldet er ude, kan det virkelig blive en dyr affære. Sørg for at have en god håndværker, der er klar til at rykke ud, hvis du ender i en situation, hvor du er nødsaget til at benytte din forsikring.

Sørg for at have en god håndværker ved hånden

Generelt er det vigtigt at have en god håndværker ved hånden, der kan tage sig af de større opgaver, der vedrører din bolig. larsmurer.dk udfører f.eks. en lang række murerarbejde i Næstved. En murer kan hjælpe dig med at vælge holdbare og gode byggematerialer, renoverer dit tag, opgraderer dine fliser og klinker, tilbygninger, og kan generelt være en rigtig god samtalepartner, når du skal finde ud af, hvordan du bedst vedligeholder dit hus.

Hold øje med de små skader

Hvis du vil have at din bolig skal holde længe, må du holde øje med de små skader, der kan bygge sig op med en lidt hårdhændet brug af ens bolig. Lad vær med at smække hårdt med dørene, sørg for ikke at skrabe stolen hen ad gulvet, hold øje med ikke at støde ting ind i væggene, sørg for at grundigt rengøre din bolig nogle gange om året. Hvis du bor i hus, og har fliser og lign. udendørs, kan du også holde øje med, at der opbygger sig en masse alger på fliser, klinker og på husets yderside. Her er det igen en god ide at have en håndværker ved hånden – ofte ved håndværkere også, hvilket andre fagspecialister der skal tilkaldes til en bestemt opgave, hvis det ligger uden for deres område.

 

Indretning af soveværelset – find det du står og mangler

Indretning af soveværelset – find det du står og mangler

Soveværelset er ikke nødvendigvis hjemmets fokuspunkt, eller det rum man kommer til at bruge mest. Men alligevel kan mange godt blive enige om at det nok er et af de vigtigste rum. Mange ved at søvn er meget vigtigt for at kroppen fungerer optimalt, og man får så meget ud af dagen som er muligt. Det er derfor vigtigt at have nogle gode, behagelige, og trygge omgivelser, når man skal sove, for at sikre den bedste søvn. Når du så skal til at indrette soveværelset er det vigtigt at du overvejer dette. For at finde alt det kunne tænke dig i soveværelset, så klik her.

Den perfekte seng

Det vigtigste i soveværelset er uden tvivl sengen. Den har stor betydning for mange aspekter af din søvn. Dette gælder især madrassen. Med den forkerte madras kan din søvn blive ødelagt, og dette vil din dag også. Du kan ende med at vågne op med smerter, grundet at din ryg ikke er blevet støttet ordentligt.

Når du skal vælge madras er der nogle ting du skal være opmærksom på, for at du får den bedst mulige søvn. Du skal være sikker på at madrassen har den korrekte hårdhed, hvilket du kan finde ved at afprøve madrassen. Hvis du lægger på madrassen og din bagdel og hæle synker ned, så betyder det at madrassen er for blød. Hvis en madras til gengæld er for hård vil din lænd ikke blive støttet når du ligger på ryggen. Det vil sige, hvis der er plads mellem din lænd og madras, så er den for hård, og du skal derfor lede efter en blødere madras.

Dekorationer og detaljer

Udover at have den korrekte madras som giver støtte til din krop, når du skal sove, så er det også vigtigt at omgivelserne er gode. Da dette har noget at sige om din mentalitet.

Det med de korrekte omgivelser er helt op til dig. Du skal bare indrette det på en måde, hvor du føler dig afslappet, og kan finde ro i kroppen. Dette betyder at du kan vælge de puder, sengebetræk, dekorationer du gerne vil have i dit soveværelse. Det at indrette rummet efter dine drømme, gør at du kommer til at føle dig tilpas, og derfor vil din søvn også blive meget bedre. Dette vil også være med til at sørge for at din hverdag bliver bedre, og du føler dig mere udhvilet, og klar på at takle dagens udfordringer.

 

Fordelene ved en faskine – hjælp miljøet i dag

Fordelene ved en faskine – hjælp miljøet i dag

Danmarks kloaksystemer er under et massiv pres. Grunden er simpelthen, at de er skabt i en tid uden for mange ressourcer. Og den svage tilgang som kloaksystemerne har, medfører at når de store skybrud kommer forbi, er den en tendens til at kloakkerne giver efter.

Bor du i et område hvor der ofte hænder oversvømmelser på din grund, fordi kloakken er underdimensioneret? Eller befinder du dig et sted, hvor det bliver en noget dyr omgang at flytte vandet, der er faldet, hen til kloakken?

Tag et kig på en faskine. Måske er løsningen på netop dit problem.

Faskinens funktion

Faskinen er et hulrum under jorden, hvortil spildevandet fra dine nedløbsrør rinder ned. Her lagres det nærmest som i et underjordisk badebassin, hvilket har til formål at stoppe vandet fra at rinde ud i spildevandskloakken og gå til spilde. I stedet siver vandet fra faskinens hulrum senere hen ned i undergrunden, hvor det bliver en del af vores grundvand.

Typisk lægger prisen på en faskine mellem 5.000-8.000, når en kloakmester kommer ud og installere den.

Det er også muligt selv at sætte den op. Her tilbyder hjemmesiden et udvalg af diverse faskine blokke, som man kan vælge imellem, når man skal i gang.

​​En faskine hjælper dit kloaksystem

Ved brug af en faskine aflaster du dit kloaksystem dristigt. En del nedbør løber i stedet for at strømme imod spildevandskloakken og skabe oversvømmelse ned i et regnvandsdepot, som herefter holder på vandet. På lang sigt er en faskine den billigere løsning, specielt hvis du befinder dig et sted, hvor det er besværgeligt for kloakken at komme i kontakt med den faldne nedbør, og man derfor er nødt til at kontakte en kloakmester.

En metode til at sikre rent drikkevand for fremtiden

Ikke nok med en billig udvej og giver færre oversvømmelser. Ved brug af en faskine er du automatisk med til at beskytte miljøet og sikre vores grundvand. Regnvandsfaskinen samler vandet i et depot, hvorfra det siver ned i undergrunden og bliver en del af vores grundvand. Efterfølgende kan vi så pumpe det op og bruge det som rent drikkevand. Det vil altså sige, at alt det vand, der ellers kunne have ligget på overfladen grundet en oversvømmelse i stedet bruges som rent drikkevand verden over både nu og for de fremtidige generationer.

Alternativer

Hvis faskinen ikke lige er noget, som får alle dine klokker til at ringe, så er der heldigvis også andre effektive alternative for opsamlingen af spildevand i haven. Eksempelvis et regnbed. Dette består af et sænket stykke jord, hvor vandet så rinder ned i, og dermed siver det ikke ud til kloakken. Der er også en regnvandstank, som man typisk ville placere ved et nedløbsrør og have til at opsamle vand. Vandet vil man typisk bruge til formål som at vaske bilen eller vande blomster. Regnvandstanken medvirker altså til et bedre miljø, ved at man genbruger vandet og derfor ikke lader store mængder af det rene drikkevand gå til spilde.

Fordelene ved at leje et opbevaringsrum

Fordelene ved at leje et opbevaringsrum

Har du af den ene eller anden grund en masse ting, som du ønsker at få opbevaret et sted? Og de er måske så store, at det ikke er noget, du bare lige kan stille ved dine forældre eller hos nogle venner?

Det kan være, at du skal flytte fra et sted til et andet, men at det er en proces, som kommer til at tage et stykke tid? Eller måske skal du ud og rejse og kommer derfor ikke til at have en fast bolig, hvor du kan have alle dine ting? Til disse formål er et opbevaringsrum den helt perfekte løsning, og det kan du læse mere om herunder.

Perfekt til flytning

Et tidspunkt, hvor et opbevaringsrum er en rigtig god ide, er eksempelvis, når du skal flytte fra et sted til et andet. Når man er ung, kan flytningen måske gå som smurt, men hvis man er voksen og måske endda har fået sin egen lille familie, så er der typisk ret mange ting, der skal flyttes fra det ene sted til det andet – og det kan blive endnu mere kompliceret, hvis man datoerne ovenikøbet ikke passer sammen, og man måske bliver nødt til at finde sig et midlertidigt sted at opbevare nogle af tingene. Her er opbevaringsrummet altså den helt ideelle løsning, som faktisk kan gøre noget så hektisk som at flytte til en lidt mere overskuelig oplevelse – og det er nok noget, som de fleste er interesserede i.

Når du har planer om at rejse i et stykke tid

Et andet tidspunkt i livet, hvor det kan være en rigtig god ide at leje et opbevaringsrum, er eksempelvis hvis man er et ungt menneske, som gerne vil ud at opleve verden. Det er de færreste unge, som har uendeligt mange penge – og hvis man har, så er det nok fordi man har sparet op til at komme ud at rejse i lang tid. Derfor er der heller ikke nogen grund til at betale husleje for en lejlighed i Danmark, som man alligevel ikke kommer til at væge i de næste par måneder.

Derfor bør man i stedet leje sig et opbevaringsrum, så man netop ikke skal betale husleje, men blot betale for det opbevaringsrum, man mener, man har behov for. Det er i hvert fald en rigtig god løsning, hvis man regner med at skulle være afsted i meget lang tid.

Guide – det skal du huske, når du renoverer

Guide – det skal du huske, når du renoverer

Det er uden tvivl spændende at skulle gennemgå en renovering – især hvis man bor i et gammelt og slidt hus, som trænger til en kærlig hånd. En renovering er for mange et større projekt, og der er derfor mange ting, du skal overveje både før, under og efter renoveringen. Det er eksempelvis vigtigt, at du overvejer din investering grundigt og har godt styr på alle dine byggetilladelser. Vil du vide mere om, hvad du skal huske, når du skal renovere din bolig? Klik her og find meget mere information.

Overvej din investering grundigt

Når du skal foretage en større renovering af din bolig, er det først og fremmest vigtigt, at du overvejer din investering grundigt. Dette skal foregå relativt lang tid inden, at du påbegynder renoveringen. Måske er du ikke klar over det, men en renovering kan hurtigt gribe om sig, og komme til at koste meget mere, end først tænkt og planlagt. Derfor er det vigtigt, at du inden påbegyndelsen overvejer, om det er en investering værd. Der kan være flere forskellige grunde til, at investeringen er en dårlig ide.

Vælg dine materialer med omhu

En anden ting du skal huske, når du renoverer en bolig, er at vælge alle dine materialer med omhu. Dette er især vigtigt for dit budget. Nogle materialer er langt dyrere end andre, og har du et stramt budget, og en stram investering, kan det ofte være en fordel at vælge de billige materialer fremfor de dyre. For at begrænse omkostningerne for renoveringen vælger mange at blande dyre og billige materialer. Dette sparer dig ikke kun penge, men kan også være en fin måde at inkorporere forskellige elementer i forskellig kvalitet. Det er helt op til dig, hvilke materialer du vælger til din renovering.

Hav styr på dine byggetilladelser

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det absolut vigtigt, at du har godt styr på dine forskellige byggetilladelser. Renoverer du udelukkende boligen indvendigt, behøver du som udgangspunkt ikke søge om nogle former for byggetilladelser. Skal du dog renovere og bygge udvendigt, skal du altid huske at søge om byggetilladelse på grunden. En udvendig renovering kan eksempelvis være en ekstra etage på dit hus eller generel udvidelse på grunden. Skal du desuden skiftes tagbelægning, skal du være opmærksom på de stramme krav om efterisolering. Er du i tvivl om, hvad du skal have byggetilladelser til? Så kontakt en fagmand og få svar på alle dine spørgsmål.

 

Indret dit hjem mere miljørigtigt

Indret dit hjem mere miljørigtigt

Det kan være både sjovt og nødvendigt at indrette ens hjem en gang imellem. Det kan være, at man er flyttet, eller at man bygger om. Måske trænger man bare til lidt forandring. Lige meget, hvad grunden er, så er det en god anledning til at indrette hjemmet mere miljørigtigt.

Det er ofte både godt for miljøet og din pengepung, så det er jo bare godt. Læs mere om, hvordan du får et mere miljørigtigt hjem lige her.

Tænk i el og lamper

Mange bruger stadig glødepærer, men hvis du virkelig vil spare, så er det tid til at skifte til LED pærer. Især i køkkenet er det ofte rart med godt lys, og her kan LED spots være en god løsning.

De giver bedre lys, og de kan brænde i op til 50.000 timer. Det er 5,7 år, hvis de brændte døgnet rundt. De bruger også meget mindre el end traditionelle glødepærer, så du sparer på elregningen.

Du kan også installere en timer, som automatisk slukker for lyset, hvis du glemmer det, inden du går ud eller går i seng.

Varmeoptimer dit hus

Det samme kan du gøre med dine radiatorer, så du sparer varme. Få en timer på, som skruer ned for varmen automatisk. Du kan også styre en del timere fra en app, så du kan slukke for varmen på farten, hvis du glemte det på vej ud ad døren.

Hvis du alligevel er ved at renovere dit hus, så er det en god idé at varmeoptimere det. Det kan være ved at tjekke, at huset er tæt. Det kan også være ved at isolere det bedre, og en af måderne, man gør det på, er, ved at skifte til moderne ruder i vinduerne. De holder bedre tæt, så du sparer på varmen, og de lukker også ofte mere lys ind, så du sparer på el. Det er en win-win situation, som det bare er med at gribe og udforske.

Tjek dine møbler

Der er stor forskel på, hvor miljørigtige møbler er. Det er derfor en god idé at tjekke, inden du køber nye møbler.

Er de af træ, så skal de gerne være FSC-certificerede. Vil du gøre endnu mere godt for miljøet, så overvej at købe dine møbler og andet til indretning brugt. Det kan være på hjemmesider eller i genbrugsbutikker. Her sparer du både miljøet for flere møbler, men du sparer også penge ved ikke at købe møblerne fra ny. Det er en rigtig smart løsning, og man finder tit flotte og unikke møbler på den måde.

Få solceller

I dag vælger mange at få solceller installeret på taget, og det er rigtig smart. De fylder næsten intet, men de er rigtig gode for miljøet, og de kan spare dig penge på sigt. Har du en større grund, så kan de også sætte op i haven, hvis man ønsker flere. Det er grøn energi, og det er der brug for mere af, så kom med på bølgen.

 

3 gode årsager til at vælge en brugt bil hos Ford

3 gode årsager til at vælge en brugt bil hos Ford

Med til voksenlivet hører der sig en masse bekymringer og en masse ting, som man mest af alt vil kalde for sure pligter. Voksen ting som regninger, bilag og andre praktiske foranstaltninger, som blot skal være i orden, for at tingene fungerer som de skal, men processen dertil kan være en smule frustrerende.

Det fører ofte også en masse udgifter med sig, og selvom man forsøger at investere og generelt bruge sine surt optjente penge klogt, så er der flere henseender, hvor at pengene mildest talt flyver ud af vinduet. Dette gælder også i sager, hvor man køber en bil, fordi det på ingen måde er en god investering økonomisk. Det er dog en af de vigtigste investeringer du kan lave i forhold til tid, praktik og komfort.

Disse punkter må man ikke underkende, og der er faktisk en måde hvorpå du kan anskaffe dig en lækker, fornuftig, sikker og god bil til penge, som er til at komme i nærheden af. Det er nemlig ved at købe brugt, bl.a. kan du købe en brugt ford s max, og få en af markedets bedste biler til en meget fordelagtig og stærkt konkurrencedygtig bil. Hvis ikke det er overtalelse nok kommer der her tre andre årsager til at købe en brugt bil hos Ford.

Den grønne tanke

Åbenlyst så er valget af en brugt bil et stort skridt i grøn retning, fremfor at købe en fabriksny bil. Produktionen af biler er også en klimasynder, og derfor vil et fravalg af en ny, og et tilvalg af en allerede brugt bil være et grønt køb.

Mange biler når slet ikke at udføre deres fulde potentiale, fordi mange familier ikke får dem brugt så meget som de kan, og derfor står der er en lang række gode, men brugte biler rundt omkring i landet, som har enormt mange gode kilometer i sig endnu.

En bil er til for at blive brugt

Med til en brugt bil hører sig også nogle få brugsspor, og det kan for nogle være et minus, men det kan faktisk være en stor fordel. Især hvis man er en børnefamilie. Der er nemlig ikke noget der nu skal stå til hindre for at bilen bliver brugt, nydt og benyttet i fuldt flor af alle familiens medlemmer.

Her skal ingen være bange for fedtfingre på ruden, en smuldret kiks mellem sæderne eller lidt spildt vand på instrumentbrættet. Bilen er kommet godt i gang allerede, og derfor er den helt klar til at blive brugt af endnu en køreglad familie, og dette medfører oftest lidt svineri.

En økonomisk friplads

Økonomien er allerede nævnt som stor fordel, og dette er heller ikke til at komme udenom. Der er rigtig mange penge at spare, hvis man vælger at købe en brugt bil fremfor en helt ny fra fabrikken. Hvis man koncentrerer sig og laver en god handel ved en autoriseret forhandler, så har man stadig en lang række af de garantier og lignende, som man har ved en handel af en helt ny bil.

Små detaljer i hjemmet som gør en betydelig forskel

Små detaljer i hjemmet som gør en betydelig forskel

Vi har en generel tendens til at fokusere meget på, hvordan vores boligs ydre tager sig ud. Det er naturligvis også vigtigt, at tag, facade, vinduer, døre og lignende spiller fuldstændigt, men der er altså også mindre ting, der har en vigtig rolle, hvilket rigtig mange faktisk glemmer. Prøv bare at læse med her. 

Lampe

Stel og glas  

Når du får gæster på besøg, kan du ret simpelt imponere med flot stel og flotte glas. Du kan eksempelvis dække flot op, hvis du får middagsgæster med et matchende stel. Der findes ret mange stel på markedet, så der må næsten være noget, der falder i din smag. Du behøver heller ikke gå efter de mest populære stel, da du sagtens kan finde et flot stel på et loppemarked. Hertil er flotte vinglas og vandglas virkelig også et must på bordet. En helt anden ting er smarte drinksglas! En sikker klassiker er gin og tonic. MEN HVILKE GLAS TIL GIN OG TONIC? Men kan sådan set bruge de fleste glas til gin og tonic, men det mest populære er og bliver ballonglas eller tumblerglas. Hvis du er vild med gin og tonic, bør du derfor investere i flotte glas til den populære drink. 

Lamper sætter prikken over i’et 

En flot lampe over spisebordet, kan så sandelig gøre noget for helhedsindtrykket af hjemmet. Hvis du har en gammel fin lampe, og du har hænderne ordenligt skruet på, kan du jo kaste dig ud i selv at give lampen nyt liv. Det kan også skabe et spændende samtaleemne over bordet. Det kræver ikke meget andet end en god spraymaling, og at du selvfølgelig tør give dig i kast med at skrue lampen fra hinanden. Er du ikke så handy, kan du altså også købe utroligt mange flotte lamper. Mange privatpersoner sætter også gamle PH-lamper i stand. Du kan også medbringe dine egne gamle lamper og betale dig fra, at andre sætter lamperne i fin stand. 

Malet væg

Farver, farver og atter farver  

Et hjem kan hurtigt blive kedeligt uden farver (synes de fleste da i hvert fald). Der er selvfølgelig forskellige indretningsstile, men lidt farver hist og her kan give fokus til ting, som ellers ikke er så iøjnefaldende. Er du ikke helt klar til at tage springet og male dine møbler i farver, kan du nøjes med at male eller tapetsere en enkelt væg. De fleste af os har hvide eller beige vægge, men en væg med farve kan nemt skabe en ny slags hygge. Møblerne, billederne eller andet, der står op ad væggen eller hænger på væggen, får på den vis også helt nyt liv, da væggen skaber fokus og opmærksomhed på ting omkring sig. Vægge i alverdens farver er temmelig populære for tiden, så det er bare med at vælge din yndlingsfarve.