Mange oplever, at de efter en skade har svært ved at komme igang med at motionere igen, eller at det tager lang tid, før man er helt klar og kan komme op på det niveau, som man var på før. Der findes mange former for behandlinger, og typisk er genoptræning en langvarig proces, hvis man har været så uheldig at komme til skade. I slemme tilfælde, kan det kræve, at der skal en operation til efterfulgt af en genoptræningsperiode. Et scenarie der tager længere tid, end hvis man blot skal genoptræne.
Det er ærgerligt, for der findes faktisk mange eksempler på, at man kan blive klar hurtigere, hvis man har mod på at prøve alternativ behandling. Det behøver dog ikke at være en obskur behandlingsmetode, hvor resultatet er tvivlsomt. Der findes mere anerkendte former for alternativ behandling, som faktisk har givet gode og målbare resultater inden for et begrænset tidsrum. Én af dem er akupunktur.
Tankegangen bag akupunktur er, at der i kroppen er forskellige baner, der lader energi strømme rundt. Dén energi bliver i akupunkturens verden kaldt for ‘qi’, og den dækker over energiens naturlige balance. Denne bliver ført rundt via baner i kroppen, der kaldes for ‘meridianer’. Når en person får en skade, så påvirker det meridianerne, således at energien, ‘qi’, ikke kan flyde frit rundt i kroppen. Princippet i akupunkturbehandling er, at man stikker små nåle i kroppen, de steder, hvor energien kommer tæt nok på hudoverfladen, for således at genoprette kroppens normale energibalance.
Én af de mest anerkendte akupunktørerklinikker i Danmark er Boel Akupunktur, der er en familieejet virksomhed med John Boel i spidsen. Boel har praktiseret akupunktur i mange år, og var i sin tid den yngste uddannede akupunktør i verden, da han blot var 16 år, da han blev uddannet på Sri Lanka. John afholder hvert år akupunkturkurser for mellem 150 – 250 læger, akupunktører, kiropraktorer, fysioterapeuter og videre.
Akupunktur kan helbrede sportsskader og smerter samt en lang række andre former for lidelser, og selvom den betegnes som en alternativ behandlingsform, så kan man altså se klare resultater, og behandlingen vinder mere og mere frem i den vestlige verden, og statistikker fra 2010 viser, at op imod en fjerdedel af alle voksne danskere på ét eller andet tidspunkt har benyttet akupunktur som behandlingsform – langt de fleste med gode resultater.
Ingen svar