m11

Hvis du vil have gjort noget ordentligt, skal du gøre det selv. Det passer måske ikke altid, men sådan er det i hvert fald hvis du vil have gjort noget billigt. Og især med byggeprojekter, er der masser af penge at spare ved at bygge selv. Faktisk er det den eneste måde hvordan du kan bygge til lavpris. 

Men kan det virkelig altid lade sig gøre? Hvornår skal du bruge professionelle håndværkere, og hvornår ikke? Det kan du få svar på her på siden

planke med krumme søm og hammer

Husk at der er noget, der hedder byggereglement

Byggereglementet er en samling af regler og love, der styrer alt byggeri. Det er underordnet om det er store eller små byggeprojekter, de skal alle overholde byggereglementets regler. Og her står der bl.a. at der er nogle ting du simpelthen ikke må gøre selv. 

Men du må som regel bygge selv ting der ikke fylder mere end 10 kvadratmeter. Om det er et skur i haven, en carport eller en terrasse, fylder det ikke mere end 10 kvm behøver du ikke en byggetilladelse. Men der kan stadig være ting du skal være opmærksom på. Fx naboerne. Der er regler for hvor tæt på skellet du må bygge, selv hvis det er under 10 kvm. Og der er også grænser for hvad du selv må gøre så snart der er VVS eller elektrisk arbejde involveret.  Her er det vigtigt at du informerer dig godt og grundigt, inden du går i gang med dit projekt

analogt armbåndsur på grå højglans baggrund

Ikke alt kan betale sig at bygge selv

Medmindre du er en ekstrem ambitiøs amatør urmager, så vil du nok ikke kaste dig ud i at lave et armbåndsur selv. Der findes faktisk samlesæt, hvor du kan købe al indmaden til et armbåndsur, og så laver du huset selv og samler uret. Men der fleste vil nok bare købe sig et armbåndsur. Med et DANIEL WELLINGTON CLASSIC PETITE 28 STERLING WHITE ur får du et utroligt flot armbåndsur, og helt sikkert billigere end, du kunne lave det selv.
Det er dog ikke altid at have uret på, mens du bygger andre ting – du skal jo gerne passe på det, så det holder i mange år.