m11

Trænger du til forandring? Er du træt af indretningen af dit hjem? De fleste mennesker har lyst til at ændre på indretningen af deres bolig en gang i mellem og synes det er kærkomment at købe en ny sofa eller nye puder til den de har, at det er dejligt at få nye gardiner eller få frisket trægulvet op. Det giver ligesom ny energi til hjemmet og man kan glæde sig over det nye, når man bevæger sig rundt i hjemmet. Nogle mennesker ved lige, hvad der skal til og, hvad de vil købe af nye ting. Andre er ikke så sikre, de ved bare, at de gerne vil have, der sker noget med indretningen. Hvis du hører til den sidste kategori, så kan du få råd og inspiration her.

Hvilken tilgang har du?

Der er flere måder at gå til det, når der skal ske forandringer i indretningen af dit hjem. Du kan naturligvis vælge at skifte hele møblementet ud og købe alt fra nyt. Det er dog de færreste, der lige har økonomien til det, og selvom du har, er der måske ting og møbler, som du er knyttet til og ikke ønsker at skille dig af med. Det kan være du har arvestykker, der minder dig om familiemedlemmer, eller måske har du i mange år samlet møbler, som du er rigtig glad for og ikke vil skifte ud. Og det er heller ikke nødvendigt at skifte alt ud for at opnå en stor forandring.

Hvad kan du tage fat på?

Har du møbler du ikke vil udskifte, kan du koncentrere dig om andre ting. Det kan være farven på væggene, gardiner og tilbehør såsom puder, plaider, løse tæpper, billeder og pynteting. Når et rum får en ny farve – eller en farve, for i mange år har væggene været meget hvide her til lands – så ændrer stemningen i rummet sig rigtig meget. Supplerer du med nye løse tæpper og puder til sofaen, så er der allerede sket en stor forandring. Gardiner spiller også en stor rolle for atmosfæren i rummet. Har du for eksempel haft diskrete plisségardiner i stuen, så vil rummet blive meget anderledes, hvis du får nogle mere markante gulv til loft gardiner.

Harmoni og mix

Vil du gerne skifte nogle af møblerne ud – er sofaen efterhånden godt brugt eller spisebordet ridset og hakket efter års brug – så sørg for, at de nye møbler og ting du køber harmonerer med de møbler, du beholder. Du kan naturligvis sagtens blande nyt og gammelt. Men det skal gøres med omtanke, så det ikke kommer til at se rodet ud. Sørg for at fordele gamle og nye ting, så du ikke har et rum eller en del af stuen, som kun er indrettet med nye eller gamle ting. Det bedste resultat opnås ved et mix.

Tænk gulv ind i forandringen

En meget markant og betydningsfuld del af din indretning er gulvet. Det betyder virkelig meget for eksempel i din stue, hvis du får et slidt og kedeligt trægulv slebet af. En anden ting man kan gøre ved et trægulv, er at ændre gulvets farve. Det kan en professionel gulvsliber gøre og det vil gøre en kæmpe forskel i rummet. Det mest almindelige er naturligvis at få gulvet lysnet. Men noget, som ingen rigtig tænker på, er, at du også kan gøre dit trægulv mørkere. Hvis du drømmer om et trægulv i en mørk træsort, så kan du i stedet få dit lyse trægulv farvet mørkt og på den måde få den indretning, du drømmer om. Man kan sågar bejdse et gulv i en farve – grøn, blå, rød osv. – hvis man har lyst til det. Så der er mange muligheder for forandring ved hjælp af gulvet.