m11

Der er næppe et eneste møbel i din stue, der bruges mere end din sofa. Derfor er det også et vitalt møbel, der ikke blot kan bruges til afslapning, men også til at samle hele familien. Står du over for at skulle bygge om i stuen, anbefales det derfor at gære det med sofaen som det centrale punkt.

Det er ikke sikkert, at du skal beholde din nuværende sofa, men det er en god idé at have sofaen med i dine overvejelser, når du skal lave ombygningsplanerne. Derved undgår du, at du står tilbage med en sofa, der ikke helt passer ind i din stue, hvilket vil være en skam, hvis du har brugt tid og penge på din ombygning.

Hvorfor er sofaen så vigtigt et møbel?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er alle, der er enige i, hvor stor en betydning sofaen har. Ofte er det dog blot som følge af, at folk ikke rigtigt tænker over det. En sofa har nemlig stor betydning i enhver stue. Det betyder også, at det ikke er et møbel, der er værd at gå på kompromis med, når den skal vælges.

Ikke dermed sagt, at du skal vælge en af markedets håndlavede sofaer, hvis du har et ønske om at holde dens pris i bund. Det er dog vigtigt, at du ikke går på kompromis med dine krav og ønsker. Hvis det kræver, at du får den håndlavet, for at opfylde de krav du har, er det derfor heller ikke noget, du bør tøve med at få gjort.

sofa hygge

I og med, at det er et møbel, hvor du bruger en stor del af din tid, både til hverdag og i weekenden, er det selvfølgelig et helt centralt møbel. Det er også derfor, at det anbefales, at du bruger den som det centrale punkt, hvis du har i sinde at ombygge din stue. Det er bestemt en beslutning du vil blive rigtig glad for.

Din sofa skal passe til indretningen af stuen

Grunden til, at det er en god idé at bruge din sofa som et centralt punkt for din ombygning er, at din sofa skal passe til indretningen af stuen. Her menes der ikke blot, at det er vigtigt, at du finder en sofa, der passer godt til de øvrige møbler og interiør, der er at i stuen, om end det dog også er vigtigt, at du tager højde for dette.

Det handler dog i lige så høj grad om selve udformningen af stuen. Hvis du har en meget stor stue, er det fx ikke en god idé, at du vælger en sofa, der er for lille. Det vil blot resultere i, at dine stue ender med at se alt for tom ud. Omvendt må du ikke vælge en sofa, der er for stor, hvis du ikke har specielt meget plads i stuen.

Et af de to scenarier, der er beskrevet herover, kan du undgå at stå i efter din ombygning, hvis du tager højde for sofaen som et centralt punkt.