m11

Det er vigtigt at vide, hvornår du skal kontakte en elektriker, og hvornår du må udføre arbejdet selv. Generelt set er det en god idé at få en elektriker til at hjælpe, da det kan gå grueligt galt, hvis du prøver det selv og ikke har styr på det. Der er også nogle elinstallationer, som du skal have hjælp til og ikke selv må ordne. Men hvad må du egentlig selv gøre, og hvad skal du have hjælp til? 

Læs med her for at blive klogere.

Få hjælp fra en elektriker

En professionel elektriker?

Der er flere tilfælde, hvor det giver rigtig god grund at kontakte en elektriker. Her er tre af dem: 

  1. Hvis du har købt nyt hjem. De gamle elinstallationer skal man ikke sådan lige give sig i kast med, og selv hvis du har bygget selv fra grunden af, skal du have en elektriker til at installere elinstallationerne
  2. Hvis du vil udvide elinstallationerne i dit hjem, skal du også kontakte en elektriker
  3. Hvis du skal sælge din bolig, skal du have udført et eltjek, inden boligen kommer på markedet. Dette skal gøres af en elektriker

Læs hvorfor du skal vælge en professionel elektriker her og bliv endnu klogere.  

Hvad må jeg ordne selv?

Der er dog også nogle ting, som du gerne selv må udføre. Hvis du ikke er den handy type, kan du stadig få en elektriker til at hjælpe dig. Men disse elinstallationer kan du selv ordne:

  1. Skifte opvaskemaskine
  2. Montering af lamper
  3. Trække ledninger. Hvis du dog skal have udført et større projekt, er det en god idé at kontakte en elektriker. Husk også at du altid kan tage en elektriker med på råd, hvis du bliver i tvivl om noget

Det er dermed ikke alle ting, hvor du skal bruge en elektrikers hjælp. Det kan være belejligt selv at sætte en lampe op, da det så hurtigt kan blive gjort, og du kan få lys med det samme. 

Elektricitet skal man passe på med

Kontakt en fagmand 

Det kan være nødvendigt i mange tilfælde at kontakte en elektriker. 

Kontakt en elektriker her. Du kan altid ringe og fortælle om din opgave, og så kan elektrikeren hjælpe dig med at få et overblik over, hvad der skal gøres. Hvis du er i tvivl, hvorvidt du selv må udføre opgaven, kan du også spørge en elektriker. 

Elektricitet er ikke til at spøge med, og det kan godt gå meget galt. Det er derfor vigtigt, at du tænker dig om inden og sætter dig godt ind i tingene, så intet går galt. Med en elektrikers hjælp er du sikker på, at du får et godt resultat, og at sikkerheden er i orden.