m11

Mekanisk lås pris

En udskiftning af lås til hoveddøren koster et sted mellem 1.500 og 2.500kr plus materiale. Du kan få en fast pris hos en låsesmed eller alternativt bestille ham eller hende på timepris. Pris på ny lås varierer naturligvis også afhængigt af virksomheden, hvor i landet du bor, og hvilken type lås du ønsker. Det er godt at vide at de fleste låsesmede tilbyder akut låsesmed døgnvagt og du kan derfor ringe til dem og bede om pris på ny lås når de passer dig.

Elektronisk lås prs

Elektroniske låse kaldes også adgangskontrol kan købes hos de fleste låsesmede. Du kan også ved nogle tilfælde få en elektriker til at montere en elektronisk lås.
Prisen på en ny elektronisk lås er højere og du kan få en moderere lås med kode fra 2.900kr.

Reparation af nuværende lås pris

Hvis der f.eks. er fastnet noget i låses som du ikke selv kan fjerne, så kan du sagtens også få en låsesmed til at reparere låsen for dig til en relativt lav pris, her er det oftest også mulighed at få en fast pris på selve låsereparationen eller at hyre en låsesmed på timepris. En reparation af lås kan fås fra ca. 1.000kr og op ad.

Selv udskifte låsen til hoveddør pris

Hvis du er meget ”handy” og i forvejen har alle de rette værktøjer så kan det betale sig at selv udskifte selve låsecylindrene i din lås, dette fordi at du kun betale for låsecylindrene. Du kan købe låsecylindre for fra 800kr til 2.000kr alt efter mærke og model. Men hvis du mangler erfaring med at gøre håndværker ting selv og mangler de rette værktøj, er der en stor risiko, ved at du kun vil gøre problemet værre. I dette tilfælde så vil det altid betale sig at ringe til en låsesmed til at udskifte og montere låsen.

Spørg flere om tilbud

For at spare penge på en ny lås, så kan du med fordel tage kontakt til flere låsesmede eller elektriker (hvis det er en elektronisk lås) og anmode om tilbud. Husk bare at billigst ikke altid er bedst! Som regel er del billigere at vælge lokalt, så hvis du bor på Frederiksberg, så kan du f.eks. tage kontakt til Låsesmed Frederiksberg, som er en lokal låsesmed på Frb.