m11

Byggeprojektet bliver aldrig bedre eller skønnere af, at I kommer hurtigt i gang. En udførlig plan skal laves, før den første mursten lægges. Ellers ender I i et værre byggerod. 

Frustrationerne er voldsomme, når I bare vil i gang. Men en for hurtigt igangsættelse af et kompliceret byggeprojekt giver jer ikke andet end besvær i fremtiden. 

Sættes hylder, skabe eller gulvbrædder forkert, kan det ændret – men gider I virkelig bøvle med det? 

Omvendt kan væggen ikke bare sættes op igen, ej heller kan tagpladerne bare lige skiftes på ny – så overvej byggeprojektet grundigt! 

indretningsplan

Gennemtænk boligbeslutningen 

En plan for et byggeprojekt a la altan, terrasse eller hems er ikke blot at have en nogenlunde plan inde i hovedet. For nogle gør det selv-mænd eller –kvinder fungerer det, men de er nærmere undtagelsen, der beviser reglen. 

Hvis du har svært ved at spotte den kalkulerede og velovervejede hjemmehåndværker fra den anden, så spørg efter deres værktøj. Hvis de ved præcis, hvor det ligger, har du en vinder. Her er der måske ikke behøver en lige så grundig og stringent planlægning af byggeprojektet. Er personen derimod helt i tvivl og nævner 2-3 forskellige steder, det kunne ligge, så slip ikke et byggeprojekt løs i det hoved, før en plan er lagt på papir. 

bomagasinet.dk kan I finde frem til, hvordan planen så skal lægges. Her kan I nemlig finde inspiration til, hvordan jeres bolig skal tage sig ud. 

Når drømme boligen, drømme indretningen er ved at male sig for blikket af jer, får byggeprojektet smukke ben at slentre på. 

mand

Læg en plan – ovenpå plantegningen eventuelt 

Nu kommer den konkrete planlægning så. 

Her må I finde en gammel plantegning frem eller skitsere en ny selv, hvis køkken, stue mm. skal laves om eller helt skiftes. Man kan blive overrasket over størrelse og længde, når der tages få mål og en indretningsplan ikke er færdiggjort på papir i mål. 

Brug derfor gerne noget tid på at få tegnet indretningen ind i rummet – giver det mening. 

Skal der laves en terrasse, udestue eller andet, skal denne have en helt ny plantegning. Igen skal I bruge tricket med at tegne indretning ind, så I forstår plantegningen og projektet bedre. Det er samme smarte trick boligselskaber og f.eks. Ikea bruger. 

Når indretningen kommer ned på papir eller ud visuelt, kan man pludselig forstå, hvad der mangler og er behov for – essentielt til det omfattende byggeprojekt. 

Så slå bremserne i og brug i stedet tiden på at overveje grundigt, hvordan hjemmet kommer til at se ud, når I er færd