m11

Det kan være en dyr omgang at renovere og istandsætte en bolig. Derfor er det med at spare penge der, hvor du kan. Nogle ting skal man ikke spare på, da det er vigtigt at alt fungerer, som det skal. Dog er der nogle punkter, hvor du ikke behøver at tage den dyreste løsning. Her kan du af denne årsag læse dig frem til nogle tips til, hvordan du undgår at bruge hele din opsparing på at renovere dit hjem.

Billige gulvbehandlinger

Det er vigtigt at gulvet i din bolig er ordentligt, og fungerer som det skal. Derfor er det tit bedst at få hjælp af professionelle til at fikse og lave dit gulv. Dog behøver det stadig ikke at være ufatteligt dyrt. Søg for eksempel på ”gulvafslibning Lyngby” og få rådgivning i, hvad giver mest mening for dig. Du kan blandt andet få et uforpligtende tilbud, så du kan se om det passer ind i budgettet. På den måde kan du finde den løsning, som giver mest mening for dig. Da gulvet er en vigtig del af din bolig, er det også vigtigt, at du prøver at spare, når du kan.

Kig efter tilbud og brugte sager

I stedet for at tage ud i den nærmeste møbelbutik, eller en anden relevant butik til dit boligprojekt, burde du kigge efter tilbud. Det kan være, at du bliver nødt til at besøge flere end én butik, men dette kan spare dig mange penge, hvis du ender med at finde tilbud. Kig derfor efter tilbud online og sammenlign priser. Du kan finde tilbud på alt fra maling til møbler, derfor kan det være det værd at undersøge hjemmefra, inden du tager ud på indkøb.

Kan du klare det selv?

Selvom det er nemmest at hyre folk til at hjælpe dig med din bolig, burde du overveje, om der er nogle ting, du selv kan klare. Dette kunne eksempelvis være at male stuen eller lægge fliser på badeværelset. Det kan også være, at du har en i familien eller en god ven, som kan hjælpe med nogle småting, hvis du byder på frokost. Selvom det kan være et stort og langsommeligt projekt at gå i gang med, kan du spare mange penge ved at gøre ting selv. Tænk dog over dine kompetencer, inden du begiver dig ud i et alt for svært projekt.

Giv gamle ting nyt liv

Det er altid billigst, hvis du ikke skal ud at købe nye ting. Der kan det være det værd at overveje, om der er nogle af dine gamle ting, som du kan give nyt liv. Det kan eksempelvis være en gammel kommode, som blot trænger til en omgang maling. På den måde slipper du for at købe helt nye ting. På samme tid kan du få ny glæde af ting, som du allerede ejer. Genbrugsbutikker er også et godt sted at lede efter diverse ting til boligen. Du kan komme langt med en kærlig hånd og lidt kreativitet.