m11

Cykler, der stilles op ad væggen, flyder i haven eller tager alt pladsen i garagen er et alment set problem. Så måske er det på tide at overveje at investerer i et cykelstativ til cyklerne. Sådan kommer der styr på cykel rodet på en organiseret måde. Her er en liste over de tre hyppigst anvendte former for cykelstativer, se beskrivelsen af disse herunder. Samt hvilke fordele og ulemper, der findes ved de forskellige former for cykelstativer.

Nedstøbende cykelstativer

De nedstøbende cykelstativer er de mest permanente løsninger, der findes inden for cykelstativer, da denne støbes direkte ned i asfalten og derved er en noget svære at flytte fra et sted til et andet. Det betyder samtidig også at denne løsning er den mest holdbare løsning på langt sigt, da denne løsning bedre kan modstå slitage.

 

Æstetisk set findes, der uendeligt mange muligheder, alt fra mønstre og farver er muligt. Der er dog en fælles faktor for de fleste nedstøbende cykelstativer, hvilket er deres tilbøjelighed til at være lavet af metalrør der er bøjet til at kunne støtte cyklen i at stå.

cykelstativ

Fristående cykelstativer

De fristående cykelstativer er transportable, hvilket betyder at de kan flyttes til det mest optimale sted efter behov. Det findes flere varianter indenfor fristående cykelstativer, alt efter præference findes der forskellige vinkler og højder på cykelstativerne. Der skelnes også mellem de ensidede og dobbeltsidede cykelstativer. Fristående cykelstativer har en klemme funktion, således, at de kan tilpasse sig, cykler i alle størrelser. Cykelstativer sælges gerne i sin bare metalform, men det kan nemt males efter præference.

Vægmonteret cykelstativer

De vægmonterede cykelstativer er en semipermanent løsninger, hvor cykelstativet påmonteres væggen, det er muligt at flytte cykelstativet igen, det kræver dog at man afmonterer det og påmonterer det igen det nye sted. Vægmonterede cykelstativer har ligesom fristående cykelstativer som oftest en klemme funktion der tilpasser sig den enkelte cykel. Der kan vælges mellem et vinkelret eller 45 graders cykelstativ. De findes i flere størrelser, nogle mere diskrete end andre, således at du selv kan vælge hvor meget cykelstativet skal fylde på din væg.

Du kan finde mere inspiration til dit valg af cykelstativ, samt et stor udvalg af cykelstativer lige her. Hvad end det er de nedstøbende, fritstående eller vægmonterede cykelstativer, som passer til din bolig, så er det værd at huske på at det står dig frit for at personalisere cykelstativet efter din smag.